Rietriet een vakantiehuis tussen IJsselmeer en Groote Vliet

Willy en Huub waren op zoek naar een landje met een steiger om dichter bij huis hun kajaks neer te leggen, waardoor het makkelijker zou worden een tochtje te maken.

Zo kwamen we terecht op Recreatiepark De Groote Vliet in Wervershoof. Wat ons aantrok was dat het een gemoedelijk, wat ouder park was met een grote differentiatie van huisjes.
En toen we het perceel zagen wat te koop stond, waren we verkocht.

Aan het eind van de Essenlaan, aan de zuidkant ligt perceel 24 met een geweldig uitzicht over de weilanden en het meer De Groote Vliet.

Uit de hand gelopen

We werden zo verliefd op het plekje dat we er meer mee wilden. We wilden er ook blijven slapen.
Dat bleek niet zo eenvoudig. Het park wil upgraden, dus een oude caravan, bouwkeet of omgebouwde container was niet toegestaan.

Maar intussen waren we zo verliefd geworden op de locatie, dat we bedachten dat we dan maar een huisje wilden bouwen. We maakten ene lijst met eisen.

·        Minimaal 2 slaapkamers

·        Niet zo’n traditioneel ontwerp

·        Het hele jaar door bewoonbaar, dus super geïsoleerd

·        Duurzaam, energieneutraal, dus gasloos en met minimaal 15 zonnepanelen en duurzame materialen

·        Een parkeerplaats op eigen terrein ( vanwege de afstand tot de gezamenlijke parkeerplaats)

·        Veel licht dus grote ramen

·        Een groot overdekt balkon op de eerste etage vanwege het fantastische uitzicht over De Groote Vliet, met haar adembenemende zonsondergangen

 

·        Groot terras aan het water op het zuiden

Het is gelukt

We hebben het ontwerp zelf gemaakt. Dat lukte niet in een keer, omdat we te maken hadden met regels uit het bouwbesluit, het gemeentelijk bestemmingsplan en regels van het park.
Binnen een jaar stond het er en het is een van de mooiste huizen van het park geworden op een van de mooiste locaties. En wat is het genieten. De rust, het uitzicht en natuurlijk het water.

Door de geweldige ervaring van dit vakantiehuis hebben we besloten Amsterdam te verlaten en op het platteland te gaan wonen in Watergang in een nieuw te bouwen huis. Helaas is dit huis te duur geworden waardoor we gedwongen zijn on prachtige vakantiehuis te verkopen. Dat gaat met pijn in ons hart. En we hopen wel dat we andere mensen er heel blij mee kunnen maken.

intro